Friday, December 23, 2011

Новогодишна атмосфера го зафати и нашиот блог!


Предновогодишната атмосфера стигна и кај нас! Гледајќи само да се завршат некои ситни работи и да се направат планови каде ќе се пречека новата година, а да не остане празен медиумскиот простор со астрономски содржини, одлучивме да направиме новогодишна промена на нашиот блог. Од интернет радио, за кои финалните термини се пеглаат и ќе ги објавиме наскоро (а може да го слушнете моментално, со новогодишни хитови), па се до новогодишната елка, звончиња и секако снег! Снегот кој со нетрпение сите го чекате веќе почна да паѓа на нашето виртуелно катче. Па, ако сакате да уживате во една поинаква новогодишна идила, повелете на нашиот блог, ве очекува весела новогодишна атмосфера!

Од редакцијата на КАД - Кокино.

Saturday, December 17, 2011

Пуштено во етер Astkum Интернет радио!


По повод ближењето на новогодишните празници, одлучивме да направиме интернет радио на кое ќе може да слушнете некои од популарните светски хитови, научно фантастични тематики, како и новогодишни светски хитови. По овој повод Друштвото сака да му изрази благодарност за идејата и реализација на нашиот член Слаѓан Алексовски. Радиото се наоѓа од десната страна на блог страната и ќе има посебни термини за пуштање на музика во етер кои ќе бидат објавени накнадно. Како додаток, го додадовме и Google+ копчето за споделување и на новата социјална мрежа. Очекувајте нови и збогатени содржини наскоро. Нека предновогодишната атмосфера влезе и во вашите домови и срца!